Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Αποσύρθηκε διάταξη για την εξάλειψη του αξιόποινου σε στελέχη του ΕΟΜΜΕΧ και προ του 2010
[Σκάϊ]: Αποσύρθηκε διάταξη για την εξάλειψη του αξιόποινου σε στελέχη του ΕΟΜΜΕΧ και προ του 2010

[Σκάϊ]: Αποσύρθηκε διάταξη για την εξάλειψη του αξιόποινου σε στελέχη του ΕΟΜΜΕΧ και προ του 2010

Σκληρή κριτική από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη ΝΔ. Γ. Κουτσούκος: «Το ξέρει ο Τσίπρας ή εκμεταλλεύεστε την απουσία του στην Κούβα για να περάσετε τη ρύθμιση που λέγατε σκάνδαλο;»
Τη λαϊκή ρήση «στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος» επιβεβαίωσαν οι «λοιπές διατάξεις» που περιλαμβάνονται και στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας για το «νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης οικονομικής δραστηριότητας» που συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή.
Μία εξ αυτών των λοιπών διατάξεων και συγκεκριμένα το άρθρο 56, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της ΝΔ, που εγκάλεσαν την κυβέρνηση για επιχείρηση αδιαφάνειας και «ξεπλύματος» αμαρτιών για τις οποίες ως αντιπολίτευση ανέβαινε «στα κάγκελα», ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία και καταγγέλλοντας σκάνδαλα. Αντιδράσεις οι οποίες οδήγησαν τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση να αποσύρει την εν λόγω διάταξη.
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση επεκτεινόταν ουσιαστικά η άρση του αξιοποίνου και η κατάργηση των πράξεων καταλογισμού και αναγκαστικής είσπραξης που έχουν τυχόν ασκηθεί, για πρόσωπα που διετέλεσαν Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. των θυγατρικών του ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ και προ της 1/1/2010, ενώ με το νόμο 4223/2013 η απαλλαγή των όποιων ευθυνών ίσχυε από την 1/1/2010 έως τη λύση των εταιριών και το διορισμό των εκκαθαριστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!