Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Απορρύθμιση των βλαβερών εκπομπών μεθανίου προωθεί ο Τραμπ
[Σκάϊ]: Απορρύθμιση των βλαβερών εκπομπών μεθανίου προωθεί ο Τραμπ

[Σκάϊ]: Απορρύθμιση των βλαβερών εκπομπών μεθανίου προωθεί ο Τραμπ

Η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να καταργήσει κανόνες της εποχής Ομπάμα που περιόριζαν τις εκπομπές. Το μεθάνιο είναι μακράν πιο επικίνδυνο από το διοξείδιο του άνθρακα στην υπερθέρμανση της Γης.
Την κατάργηση κανονισμών που περιορίζουν τις εκπομπές μεθανίου από τον κλάδο της ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το σχέδιο της Ουάσιγκτον προτείνει την απόσυρση μέτρων που αναγκάζουν τις ενεργειακές επιχειρήσεις να επιβλέπουν επισταμένα πηγάδια, αγωγούς και δεξαμενές και συνάμα να ελέγχουν τακτικά για τυχόν διαρροές. Οι προστασίες είχαν τεθεί σε ισχύ επί προεδρίας Ομπάμα, το 2012 και το 2016.
Το μεθάνιο είναι το κυριότερο συστατικό του φυσικού αερίου, η καύση του οποίου είναι πιο καθαρή σε σχέση με τον άνθρακα ή το πετρέλαιο.
Όμως το μεθάνιο είναι πιο επικίνδυνο για το περιβάλλον. Παγιδεύει την θερμότητα 25 και πλέον φορές αποτελεσματικότερα από το διοξείδιο του άνθρακα και συνεπώς συμβάλλει πολύ περισσότερο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.
Σημαντικό μέρος των εκπομπών μεθανίου προέρχεται από μικρές διαρροές και βλάβες στο σύστημα μεταφοράς του φυσικού αερίου, το οποίο αποτελείται από εκατομμύρια χιλιόμετρα αγωγών.
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει πως ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το περιβάλλον, όμως στο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι «φάρσα» που καλλιεργεί η Κίνα ώστε να αποδυναμώσει την αμερικανική βιομηχανία.
Έχει δρομολογήσει την έξοδο των ΗΠΑ από την Συνθήκη του Παρισιού, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!