Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Apollo 17: Οι γήινοι επιστρέφουν στον σεληνιακό «τόπο του εγκλήματος»
[Σκάϊ]: Apollo 17: Οι γήινοι επιστρέφουν στον σεληνιακό «τόπο του εγκλήματος»

[Σκάϊ]: Apollo 17: Οι γήινοι επιστρέφουν στον σεληνιακό «τόπο του εγκλήματος»

Το σημείο προσελήνωσης του Apollo 17, ενδέχεται σύντομα να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες μετά από 44 χρόνια, στο πλαίσιο του διαγωνισμού ιδιωτικής διαστημικής πρωτοβουλίας, Google Lunar Xprize.
Το σημείο προσελήνωσης του Apollo 17, ενδέχεται σύντομα να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες μετά από 44 χρόνια. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού ιδιωτικής διαστημικής πρωτοβουλίας, Google Lunar Xprize , η γερμανική ομάδα PartTimeScientists σκοπεύει να στείλει έναν ρομποτικό εξερευνητή, στο ίδιο σεληνιακό τερέν που πάτησαν τα πόδια τους οι αστροναύτες Τζιν Σέρναν και Χάρισον Σμιτ, το 1972.
Κάμερες υψηλής ανάλυσης θα ρίξουν φως στην στον εγκαταλελειμμένο εξοπλισμό του Apollo 17, αποκαλύπτοντας τους ρυθμούς και την έκταση της φθοράς μετά από τέσσερις δεκαετίες κάτω από ακραίες θερμοκρασίες και ισχυρές ακτινοβολίες. «Έχει διαλυθεί από μικρομετεωρίτες ή στέκεται στο ίδιο σημείο;» αναρωτιέται ο χειριστής των ρόβερ της ομάδας, Κάρσεν Μπέκερ.
Οι πληροφορίες που θα συλλέξουν αναμένεται να εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων που θα αποτελέσει τον οδηγό για την οικοδόμηση μίας μόνιμης βάσης στον γήινο, φυσικό δορυφόρο.
Η PartTimeScientists είναι η τέταρτη ομάδα ιδιωτών, από τις συνολικά 16 συμμετέχουσες, που έχει κλείσει «πτήση» για τη Σελήνη με την Spaceflight Inc. Οι ακριβείς ημερομηνίες των εκτοξεύσεων ωστόσο, δεν έχουν για την ώρα προσδιοριστεί αλλά η προθεσμία λήγει στο τέλος του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!