Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Απειλές Ερντογάν ότι ανοίγει τις πύλες στους πρόσφυγες αν δεν λάβει βοήθεια
[Σκάϊ]: Απειλές Ερντογάν ότι ανοίγει τις πύλες στους πρόσφυγες αν δεν λάβει βοήθεια

[Σκάϊ]: Απειλές Ερντογάν ότι ανοίγει τις πύλες στους πρόσφυγες αν δεν λάβει βοήθεια

Αν η Τουρκία δεν λάβει στήριξη στην σύσταση ζώνης ασφαλείας στην βόρεια Συρία ίσως αναγκαστεί να ανοίξει τα σύνορα προς την Δύση, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος, κλιμακώνοντας τις πιέσεις στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες.
Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την Ελλάδα και την Ευρώπη πως η Τουρκία μπορεί να ανοίξει τις πύλες σε σύρους πρόσφυγες εάν δεν λάβει βοήθεια από την διεθνή κοινότητα απηύθυνε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στο επίκεντρο της απειλής βρίσκεται το σχέδιο για σύσταση ασφαλούς ζώνης στην βόρεια Συρία, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη. Ο τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι πρόθεση της Άγκυρας είναι να εγκαταστήσει εκεί ένα εκατομμύριο Σύρους.
Ο κ. Ερντογάν κατέστησε σαφές πως εφόσον δεν λάβει στήριξη στα σχέδιά του ίσως αναγκαστεί να τροφοδοτήσει αιτούντες άσυλο προς την Γηραιά Ήπειρο, την οποία κατηγόρησε ότι δεν έχει παράσχει επαρκή βοήθεια στην Τουρκία.
Η Άγκυρα συζητά την σύσταση ζώνης με τις Ηνωμένες Πολιτείες επί μήνες. Ο κ. Ερντογάν αποσαφήνισε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να αρχίσει την σύσταση της ζώνης μόνη της έως την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
«Μην μας παρεξηγείτε, δείτε κι εσείς πώς είναι να σηκώνεις το βάρος», είπε αιχμηρά ο τουρκος ηγέτης. Επισήμανε πως το ενδεχόμενο αφίξεων από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ και οι συνεχιζόμενες ροές από το Αφγανιστάν έχουν φέρει την Τουρκία στα όριά της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!