Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Αντίθετη η αντιπολίτευση στη συγκρότηση του ΕΣΡ πριν την απόφαση του ΣτΕ
[Σκάϊ]: Αντίθετη η αντιπολίτευση στη συγκρότηση του ΕΣΡ πριν την απόφαση του ΣτΕ

[Σκάϊ]: Αντίθετη η αντιπολίτευση στη συγκρότηση του ΕΣΡ πριν την απόφαση του ΣτΕ

Η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι ζήτησαν την αναβολή της απόφασης της Διάσκεψης έως την οριστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο σύμμαχο τους ΑΝΕΛ και αδυνατεί να πιάσει την απαραίτητη πλειοψηφία.

Σε νέο ναυάγιο οδηγείται η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου ραδιοτηλεόρασης, καθώς από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, καταδεικνύεται ότι δεν επιτυγχάνεται η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει κανέναν σύμμαχο πλην του κυβερνητικού εταίρου, τους ΑΝΕΛ, συγκεντρώνοντας μόλις 12 ψήφους από τις 20 που απαιτούνται σε σύνολο 25 μελών.
Η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι ζήτησαν την αναβολή της απόφασης της Διάσκεψης έως την οριστική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.
«Παρών» δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων, ενώ κατά της νέας πρότασης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση τάχθηκε και η Χρυσή Αυγή.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Προέδρου της Βουλής επί του αιτήματος των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς θα κρίνει κατά πόσο θα διεξαχθεί ψηφοφορία ή τελικά η κυβέρνηση θα αποδεχτεί το «πάγωμα» όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική απόφαση του ΣτΕ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!