Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Άνοιξε ο δρόμος για ολοκλήρωση της ήττας Τζόνσον και στην Βουλή των Λόρδων
[Σκάϊ]: Άνοιξε ο δρόμος για ολοκλήρωση της ήττας Τζόνσον και στην Βουλή των Λόρδων

[Σκάϊ]: Άνοιξε ο δρόμος για ολοκλήρωση της ήττας Τζόνσον και στην Βουλή των Λόρδων

Η κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και συνεπώς η εξέταση του νομοσχεδίου που θα εμποδίζει το άτακτο Brexit αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.
Η βρετανική κυβέρνηση ήρε τις προσπάθειές της να καθυστερήσει την έγκριση του νομοσχεδίου εναντίον του Brexit χωρίς συμφωνία από την Βουλή των Λόρδων.
Το νομοσχέδιο μεταφέρθηκε στην Άνω Βουλή αμέσως μετά την υπερψήφισή του από τους βουλευτές το βράδυ της Τετάρτης.
Επί ώρες οι λόρδοι συζητούσαν τροπολογίες που είχε υποβάλει η κυβέρνηση επί θεμάτων διαδικασίας. Τελικά, στις 1:30 μετά τα μεσάνυχτα η εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Βουλή των Λόρδων ανακοίνωσε ότι οι ενστάσεις επί της διαδικασίας αίρονται και η εξέταση του νομοσχεδίου θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, όπως προβλεπόταν εξ αρχής.
Στη συνέχεια το νομοσχέδιο, μαζί με τυχόν τροπολογίες που θα εγκρίνουν οι λόρδοι, θα επιστρέψει στη Βουλή των Κοινοτήτων για να οριστικοποιηθεί η έγκρισή του τη Δευτέρα.
Η άρση των ενστάσεων της κυβέρνησης σημαίνει κατά ορισμένους σχολιαστές ότι ίσως ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να υποβάλει ξανά την πρότασή του για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου τη Δευτέρα, αφού ο νόμος θα έχει εγκριθεί.
Η πρόταση του πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές απορρίφθηκε το βράδυ της Τετάρτης, καθώς δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών μετά την απόφαση των Εργατικών να απέχουν της σχετικής ψηφοφορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!