Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Η ΕΕ «ανήμπορη» απέναντι στη Συρία
[Σκάϊ]: Η ΕΕ «ανήμπορη» απέναντι στη Συρία

[Σκάϊ]: Η ΕΕ «ανήμπορη» απέναντι στη Συρία

Στο σημερινό άτυπο συμβούλιο των ΥΠΕΞ η ΕΕ καλείται να προσδιορίσει το στίγμα της απέναντι στο συνεχιζόμενο πόλεμο στη Συρία. Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Μόσχα φαίνεται μη αποδεκτό και αποτελεσματικό.

Με ποιο τρόπο η ΕΕ θα συμβάλει στις διεθνείς προσπάθειες κατάπαυσης του πυρός στη Συρία; Πόσο αποτελεσματικές θα ήταν ενδεχόμενες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι 27 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ στο άτυπο συμβούλιο στο Λουξεμβούργο. Όπως και στην περίπτωση της Ουκρανίας δεν υπάρχει κοινή γραμμή. Η Δύση επικρίνει τη Μόσχα ότι βομβαρδίζει εν γνώσει της όχι μόνο νοσοκομεία, αλλά και κονβόι με ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τους άμαχους.

Αντιπαραγωγική η πολιτική κυρώσεων;

Ένα βασικό πρόβλημα της ΕΕ είναι ότι δεν διαθέτει μέσα πίεσης. Επιπλέον η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι θεωρεί αντιπαραγωγική την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, όπως και ο πρώην πρέσβης της ΕΕ στη Συρία, Μαρκ Πιερίνι, ο οποίος μάλιστα φοβάται ότι τυχόν κυρώσεις θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!