Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Αναβάλλονται για μισό χρόνο οι τοπικές εκλογές στη Βενεζουέλα
[Σκάϊ]: Αναβάλλονται για μισό χρόνο οι τοπικές εκλογές στη Βενεζουέλα

[Σκάϊ]: Αναβάλλονται για μισό χρόνο οι τοπικές εκλογές στη Βενεζουέλα

Οι επαρχιακές εκλογές ήταν κανονικά προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο, όμως τελικά θα γίνουν στα μέσα του 2017, κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος Μαδούρο έχει στη διάθεσή του επιπλέον έξι μήνες προκειμένου να αναζωογονήσει την οικονομία, που έχει οδηγήσει την υποστήριξη για τους κυβερνώντες «τσαβίστας» σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Την αναβολή των εκλογών για τους επαρχιακούς κυβερνήτες της Βενεζουέλας ανακοίνωσε το εκλογικό συμβούλιο της χώρας, δίνοντας στην παράταξη του προέδρου Νίκολας Μαδούρο ανάσα χρόνου πριν τις κάλπες.
Οι επαρχιακές εκλογές ήταν κανονικά προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο, όμως τελικά θα γίνουν στα μέσα του 2017, κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Μαδούρο έχει στη διάθεσή του επιπλέον έξι μήνες προκειμένου να αναζωογονήσει την οικονομία και να τονώσει τις προοπτικές επικράτησης των φιλοκυβερνητικών υποψηφίων.
Η αναβολή ανακοινώθηκε από την επικεφαλής του εκλογικού συμβουλίου, που πρόσκειται στην κυβέρνηση, μέσω της κρατικής τηλεόρασης, χωρίς όμως να δοθεί κάποια εξήγηση για την απόφαση.
Η αριστερά κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας επί 17 χρόνια, αρχής γενομένης από ανάδειξη στην εξουσία του μέντορα του κ. Μαδούρο, Ούγκο Τσάβες, το 1998.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!