Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ανάπτυξη με αστερίσκους για το Πεκίνο
[Σκάϊ]: Ανάπτυξη με αστερίσκους για το Πεκίνο

[Σκάϊ]: Ανάπτυξη με αστερίσκους για το Πεκίνο

Παρά την αναμενόμενη ενίσχυση των κινεζικών εξαγωγών, ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας είναι πιθανό να επιβραδυνθεί στο 6,5% το 2017 και, ακόμα χαμηλότερα, στο 6,3% το 2018.
Παρά την αναμενόμενη ενίσχυση των κινεζικών εξαγωγών, ο ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας είναι πιθανό να επιβραδυνθεί στο 6,5% το 2017 και, ακόμα χαμηλότερα, στο 6,3% το 2018, εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Το 2016, η Κίνα σημείωσε ρυθμούς ανάπτυξης 6,7% που πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 26 ετών.
Ο πληθυσμός γερνά και η οικονομία επιτυγχάνει μία νέα ισορροπία ανάμεσα στις επενδύσεις και την κατανάλωση με αποτέλεσμα να μετριάζονται οι ρυθμοί ανάπτυξης, παρατηρεί ο ΟΟΣΑ.
Στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την οικονομική προοπτική της Κίνας, ο οργανισμός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το διαρκώς αυξανόμενο χρέος των κινεζικών επιχειρήσεων. Ο ταχύς ρυθμός συσσώρευσης δανείων θα μπορούσε να ζημιώσει περαιτέρω την οικονομία του Πεκίνου και θα πρέπει να γίνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί αυτή η τάση του «σκιώδους τραπεζικού συστήματος», σημειώνει ο διευθυντής οικονομικών μελετών, Αλβάρο Σάντος Περέιρα.
Τα χρέη των κινεζικών επιχειρήσεων ισοδυναμούν με το 175% του ΑΕΠ – ένα από τα υψηλότερα για τις αναδυόμενες οικονομίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!