Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Αμετανόητος ο Κατσίκης: Κάνει λόγο για «ελευθερία λόγου»
[Σκάϊ]: Αμετανόητος ο Κατσίκης: Κάνει λόγο για «ελευθερία λόγου»

[Σκάϊ]: Αμετανόητος ο Κατσίκης: Κάνει λόγο για «ελευθερία λόγου»

Σύμφωνα με τον Κώστα Κατσίκη, τα στοιχεία του γάμου όπως αποτυπώνονται στο αστικό δίκαιο δεν μπορεί εξισώνονται με το σύμφωνο συμβίωσης
Αμετανόητος, παρά τη θύελλα των αντιδράσεων για το ομοφοβικό παραλήρημά του, εμφανίστηκε επί της ουσίας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης!
Ο Κώστας Κατσίκης επέμεινε ότι τα στοιχεία του γάμου όπως αποτυπώνονται στο αστικό δίκαιο δεν μπορεί εξισώνονται με το σύμφωνο συμβίωσης. «Τυχόν γάμος ή τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια θα εγείρει ανισότητες» ισχυρίστηκε.
«Όσοι με λένε ομοφοβικό και ρατσιστή δείχνουν ότι δεν υπερασπίζονται την ισότητα και το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης (…) την ελευθερία λόγου κι έκφρασης δεν πρόκειται να μου τη στερήσει κανένας αυτό είναι το μεγαλείο της Δημοκρατίας – να εκφράζομαι όσο μπορώ τεκμηριωμένα στη βάση αρχών κι αξιών με απώτερο σκοπό να παράξω όσο γίνεται γόνιμο πολιτικό λόγο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίκης.
«… Κάποιοι προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς όπως ‘‘ομοφοβικός’’ ή ‘‘έκφραση μίσους’’ ή ‘‘ρατσισμός’’ έχω να τους πω ότι με αυτή τη συμπεριφορά μόνο την ισότητα δεν υπερασπίζονται στο δικαίωμα του λόγου» τόνισε.
Σύμφωνα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, «αυτές οι εκφράσεις δεν βοηθάνε στη συνοχή που σε δύσκολους καιρούς πρέπει να έχει στη Βουλή ούτε στις ανάγκες κοινωνίας».
«Επιχειρήθηκε η κακοποίηση της αλήθειας κι η διαστρέβλωση της πραγματικότητας– οι ΑΝΕΛ σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού» είπε, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «διαφωνούμε με την εξίσωση των πάντων».
Ο βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τη στάση που τήρησε, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!