Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο με εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση
[Σκάϊ]: Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο με εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

[Σκάϊ]: Αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο με εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενισχύσει μέτρο του 50+1 για την απεργία με ηλεκτρονική ψηφοφορία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής».
Την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες για την απόφαση απεργίας προωθεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο των σχεδίων της για αναθεώρηση του συνδικαλιστικού νόμου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής».
Πρόκειται για μέτρο που ουσιαστικά θα προστεθεί στην διάταξη του 2018 που προβλέπει ότι η κήρυξη απεργίας από μία πρωτοβάθμια συνδικαλιστικής οργάνωση απαιτεί την παρουσία του 50% συν ένα των οικονομικά ενεργών μελών της.
Η δεύτερη παρέμβαση που σχεδιάζει η κυβέρνηση αφορά την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου τόσο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζόμενων και των εργοδοτών.
Πηγές του υπουργείου Εργασίας που μίλησαν στον ΣΚΑΪ σημείωσαν πως οι δύο διατάξεις στοχεύουν αφενός στην συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζόμενων στη λήψη σοβαρών αποφάσεων και αφετέρου στην διαφάνεια στον συνδικαλισμό.
Τρίτη παρέμβαση που συζητείται στο υπουργείο Εργασίας αφορά την δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας, όπου οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα μπορούν να δημοσιοποιούν τις ανακοινώσεις του ηλεκτρονικά, ώστε να αποφεύγονται οι αφίσες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!