Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Η ακροδεξιά ενισχύεται αλλά δεν επικρατεί στις εκλογές στην Γερμανία
[Σκάϊ]: Η ακροδεξιά ενισχύεται αλλά δεν επικρατεί στις εκλογές στην Γερμανία

[Σκάϊ]: Η ακροδεξιά ενισχύεται αλλά δεν επικρατεί στις εκλογές στην Γερμανία

Το Εναλλακτική για την Γερμανία αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση στις περιφερειακές εκλογές τόσο της Σαξονίας όσο και του Βρανδεμβούργου, όμως οι απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων δεν φαίνεται να συνιστούν καταστροφικό αποτέλεσμα για τον μεγάλο συνασπισμό.
Οι δύο παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις της Γερμανίας, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), κατάφεραν να διατηρήσουν τα ηνία στις σημερινές εκλογές στα κρατίδια του Βρανδεμβούργου και της Σαξονίας, όμως έχασαν σημαντικό έδαφος από το ακροδεξιό Εναλλακτική για την Γερμανία.
Αυτό καταδεικνύουν τα πρώτα exit polls λίγη ώρα μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.
Οι Σοσιαλδημοκράτες αναδεικνύονται πρώτη δύναμη στο Βρανδεμβούργο με 27%, χάνοντας περίπου πέντε μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2014, ενώ το AfD ακολουθεί με 22,5%.
Στην Σαξονία το κεντροδεξιό κόμμα της καγκελαρίου Μέρκελ χάνει περισσότερες από επτά μονάδες συγκριτικά με τις κάλπες του 2014 και αποσπά το 32%. Η ακροδεξιά εμφανίζεται να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση με 27,5%.
Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το AfD είναι αξιωματική αντιπολίτευση και στα δύο κρατίδια και ενισχύει το προφίλ του σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Στον αντίποδα, οι δύο μεγάλες δυνάμεις θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να συγκροτήσουν πλειοψηφίες στα δύο περιφερειακά κοινοβούλια, δεδομένου ότι έχουν αρνηθεί να συνεργαστούν με το AfD, ενώ οι Πράσινοι κατά πάσα πιθανότητα θα διαδραματίσουν ρόλο ρυθμιστή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!