Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Σκάϊ]: Το «αυθεντικό» Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ
[Σκάϊ]: Το «αυθεντικό» Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

[Σκάϊ]: Το «αυθεντικό» Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ

«Το Ημερολόγιο, όπως το ξέρουμε, είναι ένα αμάλγαμα των αυθόρμητα γραμμένων κειμένων της και της μετέπειτα επεξεργασίας τους». Ο πατέρας της Άννα, Ότο, ο μόνος διασωθείς από την οικογένεια, ανακάλυψε μετά τον πόλεμο σε κρυψώνα στο πίσω σπίτι της οδού Prinsengracht 263, το ημερολόγιο της κόρης του που τότε ήταν αγνοούμενη.
Η Λορίν Νουσμπάουμ δεν μπορεί να περιμένει άλλο. «Γι αυτήν τη μέρα δούλευα επί 25 χρόνια» λέει η επιστήμων σε θέματα λογοτεχνίας και ρίχνει τη ματιά της αυτό το κρύο απόγευμα του Μαΐου σε ένα μικρό βιβλίο. Στις 200 σελίδες του βρίσκεται ένα ιστορικό ντοκουμέντο, μια λογοτεχνική κληρονομιά. «Αγαπητή Κίτυ», είναι το τίτλος ενός νέου βιβλίου, ενός σχεδίου μυθιστορήματος υπό μορφή επιστολών, εκείνης της συγγραφέως, που με το Ημερολόγιό της από την κρυψώνα της στο Άμστερνταμ, κατασυγκίνησε εκατομμύρια αναγνώστες στον κόσμο, της Άννας Φρανκ.

«Άφησε κομμάτια έξω»

Για πρώτη φορά εμφανίζεται το λογοτεχνικό ταλέντο της Φρανκ σε έναν τόμο, που κυκλφοφορεί σήμερα στα γερμανικά από τις εκδόσεις Secession Verlag Berlin σε μετάφραση από τα ολλανδικά της Βαλτράουτ Χούσμερ και σε συνεργασία με το Σπίτι της Άννα Φρανκ στο Άμστερνταμ.
Η Λορίν Νουσμπάουμ, γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη το 1927, ως Εβραία κατέφυγε με τους γονείς στο Άμστερνταμ, όπου και επέζησε. Αν και 91ός χρονών, ήρθε από τις ΗΠΑ ειδικά για την παρουσίαση του νέου βιβλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!