Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: 747 Supertanker: Ένας «τιτάνας» κατά των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο (video)
[Σκάϊ]: 747 Supertanker: Ένας «τιτάνας» κατά των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο (video)

[Σκάϊ]: 747 Supertanker: Ένας «τιτάνας» κατά των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο (video)

Το Global Supertanker είναι εφοδιασμένο με σύστημα πίεσης υγρού, το οποίο μπορεί να διασπείρει νερό ή αντιπυρικό υγρό υπό υψηλή πίεση ή υπό τη μορφή σταγονιδίων όπως της βροχής.
Ένας «μεταλλικός τιτάνας» επιστρατεύτηκε στη μάχη κατά της πύρινης λαίλαπας στον Αμαζόνιο. Ο λόγος για το 747 Supertanker, ένα από τα πολλά αεροσκάφη πυρόσβεσης που προέρχονται από διάφορα μοντέλα Boeing 747. Τα αεροσκάφη έχουν ικανότητα να μεταφέρουν μέχρι και 70.000 λίτρα νερό ή αντιπυρικό υγρό. Είναι τα μεγαλύτερα πυροσβεστικά αεροσκάφη στον κόσμο.
Κάθε ένα από τα επιβλητικά αεροσκάφη Global Supertanker, της εταιρείας Global SuperTanker, είναι εφοδιασμένο με σύστημα πίεσης υγρού, το οποίο μπορεί να διασπείρει νερό ή αντιπυρικό υγρό υπό υψηλή πίεση ή υπό τη μορφή σταγονιδίων όπως της βροχής.
Με ανώτατη ταχύτητα τα 970 χιλιόμετρα την ώρα, το Supertanker μπορεί να βρίσκεται σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο σε λιγότερο από 20 ώρες και μπορεί να απογειωθεί και προσγειωθεί από οποιοδήποτε αεροδρόμιο με διάδρομο μήκους 2,4 χιλιομέτρων και με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις υποδοχής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!