Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [SentraGoal]: Σαπεκοένσε: Οι τελευταίοι διάλογοι πριν από τη συντριβή
[SentraGoal]: Σαπεκοένσε: Οι τελευταίοι διάλογοι πριν από τη συντριβή

[SentraGoal]: Σαπεκοένσε: Οι τελευταίοι διάλογοι πριν από τη συντριβή

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΛΛΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ

Όσο περνούν οι ώρες τόσο πιο συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται για τη μοιραία πτήση της LaMia που συνετρίβη στην Κολομβία και οδήγησε στο θάνατο 71 ατόμων και σχεδόν ολόκληρης της αποστολής της βραζιλιάνικης Σαπεκοένσε.

Πιλότος άλλης πτήσης, που εκείνη την ώρα πετούσε στην περιοχή, άκουσε τον διάλογο με τον πύργο Ελέγχου στο αεροδρόμιο «Χοσέ Μαρία Κόρδοβα»

Συγκεκριμένα, ο πιλότος της Avianca, αποκαλύπτει ότι ο κυβερνήτης του αεροπλάνου της LaMia ενημέρωσε ότι είχε πρόβλημα με τα καύσιμα του αεροπλάνου και ζήτησε την άδεια προσγείωσης. Αυτό, αρχικά, δεν συνέβη, καθώς υπήρχε προτεραιότητα άλλου αεροπλάνου, που είχε εκπέμψει επίσης σήμα κινδύνου.

«Πλησιάζουμε, πλησιάζουμε, έχουμε πρόβλημα με τα καύσιμα», φέρεται να είπε ο πιλότος της μοιραίας πτήσης στον πύργο ελέγχου.

Σύμφωνα με τον πιλότο της Avianca, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε άρχισε να χάνει ύψος, τότε εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Τότε από τον πύργο ελέγχου δόθηκε η απαραίτητη άδεια με τον κυβερνήτη της LaMia να επισημαίνει ότι είχε διαπιστώσει πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα του αεροσκάφους.

Η συνομιλία με τον πύργο ελέγχου ήταν δύσκολη και σύμφωνα με τον πιλότο της πτήσης της Avianca, άκουσε τον κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

«”Βοήθεια, βοήθεια” ζητούσε ο πιλότος κραυγάζοντας, ενώ εμείς που τους ακούγαμε από το ράδιο, είχαμε σωπάσει και ξαφνικά δεν μπορούσαμε να ακούσουμε πια τίποτα. Η φωνή της υπαλλήλου έσπασε και εμείς βάλαμε τα κλάματα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SENTRA GOAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!