Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [SentraGoal]: «Το ντόπινγκ σε νέα εποχή»
[SentraGoal]: «Το ντόπινγκ σε νέα εποχή»

[SentraGoal]: «Το ντόπινγκ σε νέα εποχή»

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Σάββατο (3 Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη - ΔΕΘ, αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» – διεθνές συνέδριο για το ντόπινγκ. Την πρωτοβουλία είχε το ΕΣΚΑΝ και συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο αθλητικός σύλλογος «Ερμής 1877» και ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ).

«Ναι, είναι παράνομο. Ναι, το κυνήγι συνεχίζεται. Αλλά πρέπει να δούμε και την τωρινή πραγματικότητα» αναφέρουν οι διοργανωτές. Και επισημαίνουν ότι πρόκειται για «μια συντονισμένη προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα, να λυθούν απορίες και να επιμορφωθούν οι εμπλεκόμενες πλευρές».

Το ντόπινγκ αποτελεί μάστιγα και απειλή για τον αθλητισμό, με τον οποίο ασχολούνται εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο. Πόσα πραγματικά όμως γνωρίζουν, οι ασχολούμενοι (υπό κάθε ιδιότητα) με τον αθλητισμό, στην Ελλάδα; Τι είναι το «βιολογικό διαβατήριο»; Ποιά τα νέα δεδομένα, το νέο νομικό πλαίσιο, οι κινήσεις του ΕΣΚΑΝ στην Ελλάδα; Η ευθύνη και ο ρόλος των αθλητών, η θέση των ΜΜΕ στο πρόβλημα «ντόπινγκ»; Αυτά είναι ορισμένα από τα θέματα που θ’ απασχολήσουν το συνέδριο.

Κεντρικός ομιλητής του θα είναι ένας από τους κορυφαίους ειδικούς στο αντι-ντόπινγκ παγκοσμίως. Ο Ιταλός εκπρόσωπος της IAAF, Τζιουζέπε Φισκέτο, επικεφαλής αντι-ντόπινγκ στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SENTRA GOAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!