Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [SentraGoal]: «Κούρεψε» 2,7 εκατ. ευρώ ο Παναθηναϊκός
[SentraGoal]: «Κούρεψε» 2,7 εκατ. ευρώ ο Παναθηναϊκός

[SentraGoal]: «Κούρεψε» 2,7 εκατ. ευρώ ο Παναθηναϊκός

ΤΟ GOAL ΑΝΑΛΥΕΙ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΜΠΑΤΖΕΤ

Η λύση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Στραματσόνι την 1η Δεκέμβρη σηματοδότησε το φινάλε της εποχής των μεγάλων «ανοιγμάτων» και των υπερβάσεων που είχε ξεκινήσει στο «τριφύλλι» απ’ το καλοκαίρι του ’15 και την προσγείωση της ομάδας σε μια σαφώς «σκληρή» αλλά υπαρκτή οικονομική πραγματικότητα, όπου το (συμ)μάζεμα του μπάτζετ ήταν πλέον επιβεβλημένο!

Οι επενδύσεις που έγιναν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στον Παναθηναϊκό (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν είχαν αντίστοιχο αγωνιστικό αντίκρισμα κι εν πολλοίς «πληρώθηκε» (και «πληρώνεται» ακόμη) τόσο η αστοχία των επιλογών που έκαναν οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου (Εσιέν, Σάντσεθ, Βέμερ, Ιμπάρμπο, Σαμπά, Ρινάλντι κ.ο.κ.), όσο και η αλλαγή στρατηγικής απ’ τον ίδιο τον πρόεδρο των «πράσινων», που αποφάσισε να διακόψει απότομα το πλάνο εξυγίανσης, χωρίς ξεκάθαρο προσανατολισμό και φιλοσοφία. Ως εκ τούτου, ο εξορθολογισμός των οικονομικών δεδομένων της ΠΑΕ, δεδομένου και του κινδύνου που είχε δημιουργηθεί για την αδειοδότηση, αποτελούσε μονόδρομο για το «τριφύλλι».

Από τα 6,1 εκατ. ευρώ (με την εφορία) που ήταν το μπάτζετ του ποδοσφαιρικού (συμβόλαια παικτών, προπονητών, λεφτά σε ομάδες κλπ.) την πρώτη χρονιά Νταμπίζα (2013-14) και τα 6,9 εκατ. της δεύτερης περιόδου (2014-15), ο Παναθηναϊκός πέρασε (με επιλογή κι ευθύνη πρώτα απ’ όλα του ίδιου του Αλαφούζου) στο άλλο άκρο: στα 16 εκατ. της περσινής σεζόν και στα κάτι λιγότερο από 20 εκατ. ευρώ της εφετινής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SENTRA GOAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!