Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [SentraGoal]: Κουπί από το Τόκιο στη… Ν. Κορέα
[SentraGoal]: Κουπί από το Τόκιο στη… Ν. Κορέα

[SentraGoal]: Κουπί από το Τόκιο στη… Ν. Κορέα

Η ΔΟΕ ΠΙΕΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

ΤΩΝ Τ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ, Ν. ΜΑΧΑΙΡΑ & Δ. ΝΤΖΑΝΗ

Μία μόλις φορά στην ιστορία των 120 ετών του θεσμού των Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι σήμερα η διοργάνωση φιλοξενήθηκε σε δύο διαφορετικές χώρες την ίδια ολυμπιακή χρονιά.

Τώρα είναι πιθανόν να ετοιμαστούμε για μία δεύτερη φορά, το 2020 στο Τόκιο. Το 1956 στη Μελβούρνη οι Αυστραλοί διοργανωτές αιφνιδίασαν τον κόσμο ολόκληρο όταν αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο των αλόγων της ιππασίας στο νησί τους από τον φόβο μετάδοσης άγνωστων μικροβίων στην περιοχή τους.

Επέμεναν μέχρι τέλους, παρά τις πιέσεις. Τελικά με σύμφωνη την άποψη και της διεθνούς ομοσπονδίας ιππασίας οι αγώνες του αθλήματος μεταφέρθηκαν στη Στοκχόλμη και διεξήχθησαν πολύ νωρίτερα την ίδια χρονιά στη Σουηδία.

Μάλιστα, υπήρξε αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία τόσο για τη Στοκχόλμη όσο και αργότερα για τη Μελβούρνη. Τώρα ας πούμε ότι υπάρχει αυτή η απειλή για το 2020.

Το Τόκιο, που έλαβε από τη ΔΟΕ το χρίσμα της Ολυμπιακής Πόλης το 2013, περιόρισε για τέταρτη φορά μέχρι σήμερα τον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων για λόγους οικονομίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SENTRA GOAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!