Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [SentraGoal]: Κυρίαρχος στην εταιρεία ο Αλαφούζος
[SentraGoal]: Κυρίαρχος στην εταιρεία ο Αλαφούζος

[SentraGoal]: Κυρίαρχος στην εταιρεία ο Αλαφούζος

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Απόλυτο «αφεντικό» γίνεται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Γιάννης Αλαφούζος. Κι αυτό γιατί ποσοστό άνω του 80% αναμένεται να ανέλθει το ποσοστό των μετοχών του «πράσινη» εταιρεία μετά τη νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κι αυτή που αναμένεται να ακολουθήσει άμεσα.

Την Παρασκευή (13/1) εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ, η οποία έχει ήδη καλυφθεί από τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Παράλληλα προκηρύχθηκε και νέα αύξηση, ύψους 5,1 εκατομμυρίων ευρώ που θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου. Με αυτή την κίνηση θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις της ομάδας ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την αδειοδότηση του χρόνου.

Οπως αναμένεται και η αύξηση αναμένεται να καλυφθεί αποκλειστικά από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα«Πράσινη», οι δύο αυτές διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα αυξήσουν κι άλλο το «μερίδιο» που κατέχει ήδη ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ σε αυτή. Μέχρι στιγμής, ο κ. Αλαφούζος κατείχε ένα 25%, ενώ άλλο περίπου 50% κατέχει μια κυπριακή εταιρεία συμφερόντων του.

Ωστόσο με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ο έλεγχός του στην ΠΑΕ θα ξεπεράσει το 80%. Επίσης να συμπληρώσουμε πως ο Ερασιτέχνης διατηρεί (και βάσει νόμου) το 10%, ενώ κάτω από το 10% θα πέσει το ποσοστό της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SENTRA GOAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!