Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [SentraGoal]: Κανουμε πρωταθλητισμο σε απολυσεις και ζημιες
[SentraGoal]: Κανουμε πρωταθλητισμο σε απολυσεις και ζημιες

[SentraGoal]: Κανουμε πρωταθλητισμο σε απολυσεις και ζημιες

Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΚΡΙΤΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Δεν περιμένει κάποιος να ανταγωνιστεί η Super League τις προηγμένες ευρωπαϊκές λίγκες, αλλά στα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης της UEFA (στοιχεία του 2015) αποτυπώνονται ξεκάθαρα τα προβλήματα μίας χώρας που κάνει πρωταθλητισμό σε απολύσεις προπονητών και σε οικονομικές ζημίες. Ιδού οι βασικές ενότητες της συγκριτικής αξιολόγησης των πρωταθλημάτων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Στη λίστα με τις πιο ανασφαλείς χώρες η Ελλάδα… φιγουράρει 5η, καθώς το 2014-15 άλλαξε προπονητή το 83% των ομάδων της Super League. Από τα μέλη της UEFA είχαν να επιδείξουν μεγαλύτερο ποσοστό μόνο Αλβανία (90%), Μολδαβία (91%), Τουρκία (94%) και Ρουμανία (94%). Το ‘χει η γειτονιά μας φαίνεται το «κουσούρι». Στον αντίποδα, μόλις το 25% των γαλλικών ομάδων άλλαξε κόουτς Με βάση πάντως τον μέσο όρο η θέση της Ελλάδας είναι ακόμη χειρότερη και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα. Με 1,8 προπονητές ανά ομάδα το 2014-15 ήμασταν 4οι πίσω από Κόστα Ρίκα (2,2), Αλγερία (2,4) και Ρουμανία (2,6).

ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΞΕΝΩΝ

Τον Ιανουάριο του 2016 είχαμε λιγότερους ξένους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (43% έναντι 46%), αλλά σαφώς περισσότερους από τον παγκόσμιο (26,6%).

ΑΞΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ

Στη 18η θέση η ελληνική Super League (μεταξύ των μελών της UEFA) με συνολική αξία ποδοσφαιριστών 313.000.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SENTRA GOAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!