Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [SentraGoal]: Ελλάδα: 12η παγκοσμίως σε προβλήματα πληρωμή ποδοσφαιριστών
[SentraGoal]: Ελλάδα: 12η παγκοσμίως σε προβλήματα πληρωμή ποδοσφαιριστών

[SentraGoal]: Ελλάδα: 12η παγκοσμίως σε προβλήματα πληρωμή ποδοσφαιριστών

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ FIFPΡΟ

Σύμφωνα με έρευνα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFpro), η Ελλάδα είναι 12η θέση παγκοσμίως και 8η (πίσω από Τουρκία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σερβία, Αίγυπτος, Κύπρος, Καζακστάν) σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ των χωρών όπου οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα στις πληρωμές τους. Το 55% των ποδοσφαιριστών στη χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται Γκαμπόν, Βολιβία και Τυνησία με ποσοστό 90%.

Τ’ αποτελέσματα της Παγκόσμιας Έρευνας Εργασίας για το 2016, τα οποία παρουσίασε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro, είναι πολύ ενδεικτικά. Πολλοί θεωρούν ότι οι εξαιρέσεις αποτελούν τον κανόνα και «τυφλωμένοι» από τη λάμψη, δε βλέπουν τι πραγματικά συμβαίνει…πίσω από τη βιτρίνα. Να σημειώσουμε ότι δεν έλαβαν μέρος παίχτες από τα προηγμένα πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία), όπου όμως δεν αντιμετωπίζουν τέτοιας υφής προβλήματα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 54 Εθνικοί Σύνδεσμοι Ποδοσφαιριστών (31 από την Ευρώπη, 13 από την Αφρική, 10 από την Αμερική ) και συμπληρώθηκαν 13.876 ερωτηματολόγια από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται σε 87 πρωταθλήματα. «Η έρευνα που έγινε από την FIFPro προσφέρει μία σπουδαία βάση ώστε να εργασθούμε μαζί με τους φορείς του ποδοσφαίρου απαιτώντας να γίνουν οι αλλαγές που εδώ και χρόνια ζητάμε, καθώς, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τα στοιχεία, όπως δόθηκαν από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές» επεσήμανε ο γενικός γραμματέας της FIFPro, Τέο Φαν Σέγκελεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SENTRA GOAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!