Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [SentraGoal]: Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων: Η πρώτη συγκροτημένη ομάδα προσφύγων
[SentraGoal]: Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων: Η πρώτη συγκροτημένη ομάδα προσφύγων

[SentraGoal]: Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων: Η πρώτη συγκροτημένη ομάδα προσφύγων

ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΣΥΡΙΟΙ, ΑΦΓΑΝΟΙ, ΙΡΑΚΙΝΟΙ, ΙΡΑΝΟΙ

25 άνθρωποι από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν, επιλέχθηκαν να στελεχώσουν την πρώτη – στην Ελλάδα - συγκροτημένη ομάδα προσφύγων. Ονομάστηκε Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων. Χρέη προπονητή θα ασκεί ο Μοχάμεντ Αφάς και τεχνικού διευθυντή ο Αντώνης Νικοπολίδης. Η Ελπίδα σκοπεύει – και μπορεί να – αποτελέσει ευκαιρία, για όσους πρόσφυγες βρίσκονται στη χώρα μας θέλουν ασχοληθούν ενεργά και οργανωμένα με το ποδόσφαιρο.

Η ομάδα δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Οργάνωσης Γη με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Πειραιά και τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά. Υπό την αιγίδα της UEFA, η οποία ενθάρρυνε και υποστηρίζει το εγχείρημα. Στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων για την κοινωνική όσμωση μέσω του ποδοσφαίρου.

Η Οργάνωση Γη ανέλαβε τις πρωτοβουλίες και έκανε τις ενέργειες ώστε να ενημερωθούν για την κίνηση, οι πρόσφυγες που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας σε Ελαιώνα, Σκαραμαγκά, Σχιστό, Ελληνικό, όπως και σε διαμερίσματα όπου κατοικούν στο λεκανοπέδιο, με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείαςτου ΟΗΕ και την φροντίδα Δήμων και ΜΚΟ.

Το ενδιαφέρον συμμετοχής ήταν μεγάλο και ύστερα από προπαρασκευή τριών μηνών και προπονήσεις στο γήπεδο της οδού Αμοργού, στα Καμίνια, ολοκληρώθηκε η επιλογή των 25 προσφύγων (Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν) που θα αποτελέσουν την Αθλητική Ελπίδα Προσφύγων, η οποία θα φέρει τη διεθνή ονομασία «Hope Refugees Football Club».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SENTRA GOAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!