Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Ξυδάκης: Αναβαθμίζεται διπλωματικά η χώρα με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ
[Real]: Ξυδάκης: Αναβαθμίζεται διπλωματικά η χώρα με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

[Real]: Ξυδάκης: Αναβαθμίζεται διπλωματικά η χώρα με την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ

Πολλές ελπίδες εκτιμά ότι διανοίγονται μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», ο κ. Ξυδάκης παρατήρησε πως δεν είναι σύνηθες τον πρώτο χρόνο προεδρίας ενός Αμερικανού Προέδρου να πραγματοποιείται επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού και σταχυολόγησε τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης. Σε συμβολικό επίπεδο επισήμανε πως το πρώτο μεγάλο κέρδος είναι ότι αναβαθμίζεται η χώρα διπλωματικά μετά από μία περίοδο που είχε ταλαιπωρηθεί. Το δεύτερο, τόνισε, είναι ότι σε μία γεωπολιτική συγκυρία στην οποία υπάρχει μεγάλη ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη δική της θέση, να προβάλει ως πυλώνας ασφάλειας, που εγγυάται τους εμπορικούς και ενεργειακούς δρόμους στην περιοχή, και να πάρει τα δικά της ανταλλάγματα. Μία τρίτη πτυχή, συμπλήρωσε, αφορά τις καθαυτό ελληνοαμερικανικές σχέσεις στον τομέα του αμυντικού σχεδιασμού αλλά και στον τομέα κάποιων επιχειρηματικών συνεργασιών με τη μορφή επενδύσεων στην Ελλάδα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως το τρίτο φαίνεται να ενδιαφέρει πιο πολύ την κοινή γνώμη στην παρούσα φάση, αλλά έσπευσε να σημειώσει πως και η αμυντική βελτίωση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με την αμερικανική τεχνογνωσία και συνεργασία δεν είναι δευτερευούσης σημασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!