Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Ξανθός: Εργασιακός μεσαίωνας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς – Ποιες παρεμβάσεις ανακοίνωσε
[Real]: Ξανθός: Εργασιακός μεσαίωνας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς – Ποιες παρεμβάσεις ανακοίνωσε

[Real]: Ξανθός: Εργασιακός μεσαίωνας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς – Ποιες παρεμβάσεις ανακοίνωσε

Λόγο για «εργασιακό μεσαίωνα», καθώς και για εξουθένωση και επισφαλή εργασία, έκανε ο Ανδρέας Ξανθός στη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με αντικείμενο τις νέες ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών.
Ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ είπε πως ο «εργασιακός μεσαίωνας είναι παρών» και ότι το σημερινό σύστημα είναι επιβαρυντικό και για τον γιατρό και για τον ασθενή. Γι’ αυτό, όπως τόνισε, είναι επιτακτική η ανάγκη μιας αναδιοργάνωσής του συμβατής με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως ανέφερε το κυβερνητικό,στέλεχος με την εν λόγω πρόβλεψη δίνεται η κατεύθυνση αλλά και η αναγκαία ευελιξία στο σύστημα για σταδιακή προσαρμογή στις νέες ρυθμίσεις, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι δεν αλλάζει τίποτα σε ό,τι αφορά τα εργασιακό κεκτημένο των νοσοκομειακών γιατρών και δεν τεκμηριώνεται η κριτική περί αντεργατικού νομοθετήματος.
«Δεν αυξάνεται ο χρόνος εργασίας, δεν προβλέπονται ατομικές συμβάσεις, δεν πρόκειται να υπάρξει απλήρωτη εργασία και διατηρείται στο ακέραιο ο προϋπολογισμός των εφημεριών (325 εκατ. ευρώ)», τους είπε χαρακτηριστικά.
Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής στο νομοσχέδιο για τις ώρες εργασίας

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οργανώνεται σε 12ωρη βάση ο χρόνος εφημερίας και καταργούνται σταδιακά οι 24ωρες εφημερίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!