Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: WSJ: Ο ρόλος του ΔΝΤ στο ναυάγιο των Βρυξελλών
[Real]: WSJ: Ο ρόλος του ΔΝΤ στο ναυάγιο των Βρυξελλών

[Real]: WSJ: Ο ρόλος του ΔΝΤ στο ναυάγιο των Βρυξελλών

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν σήμερα το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, αλλά δεν κατάφεραν να σημειώσουν πρόοδο στο τελευταίο σημείο σύγκρουσής που απειλεί να εκτροχιάσει τη συμφωνία, τα εργασιακά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα και απορρίπτει την αποκατάσταση των προηγούμενων εργασιακών σχέσεων, ως προϋπόθεση για να επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα.
Η ελληνική κυβέρνηση ωστόσο θέλει να αποκαταστήσει τον ρόλο των συνδικάτων στις μισθολογικές διαπραγματεύσεις για τομείς της οικονομίας, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η σύγκρουση των ιδεολογιών μεταξύ του ΔΝΤ και του ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε κίνδυνο τις συμφωνίες που Ελλάδα και Ευρώπη χρειάζονται για να δραπετεύσουν από την οκτάχρονη κρίση χρέους, αναφέρει η WSJ.
Μια συμφωνία στο εργασιακό, δημοσιονομικό και σε άλλες πολιτικές θεωρείται από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις σαν το πρώτο βήμα στον δρόμο της ανάκαμψης.
Το δεύτερο βήμα, μια συμφωνία επί της αρχής του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2018, θα επιτρέψει στο Ταμείο να επανέλθει στο πρόγραμμα, χορηγώντας νέα δάνεια στην Ελλάδα μετά από ένα κενό τριών ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!