Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Wall Street: Έκλεισε με μεικτά πρόσημα – Υψηλά κέρδη τον Νοέμβριο
[Real]: Wall Street: Έκλεισε με μεικτά πρόσημα – Υψηλά κέρδη τον Νοέμβριο

[Real]: Wall Street: Έκλεισε με μεικτά πρόσημα – Υψηλά κέρδη τον Νοέμβριο

Mε οριακή άνοδο έκλεισε ο Dow Jones τον Νοέμβριο, τον μήνα με τα πολλά υψηλά ρεκόρ μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και τη διάσπαση για πρώτη φορά των 19.000 μονάδων. Κατά τα λοιπά, τα πρόσημα στην Wall Street ήταν μεικτά, καθώς ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με απώλειες 0,3% και 1,1%.
Ο Dow Jones σημείωσε κέρδη περίπου 5% τον Νοέμβριο, βοηθούμενος από τα στοιχήματα των επενδυτών ότι ο Τραμπ θα ακολουθήσει αναπτυξιακές πολιτικές. Με κέρδη 3,3% έκλεισε τον μήνα ο S&P 500 και 2,5% ο Nasdaq.
Πολλοί αναλυτές και επενδυτές βλέπουν περαιτέρω άνοδο των μετοχών, επικαλούμενοι τα γενικά θετικά οικονομικά στοιχεία. Άλλοι, ωστόσο, που θεωρούν ότι υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα σχετικά με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει ο Τραμπ, εφιστούν την προσοχή ότι το ράλι της αγοράς πιθανόν να είναι πρόωρο.
Και ορισμένοι, που θεωρούν τη γρήγορη άνοδο της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες ως υποκινούμενη από την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος, σημειώνουν ότι αδύναμα σημεία, όπως το προβληματικό επενδυτικό κλίμα και η χαμηλή παγκόσμια ανάπτυξη μπορούν να εκτροχιάσουν το ράλι.
Μία σειρά οικονομικών στοιχείων, που ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο έδειξαν βελτίωση της στεγαστικής αγοράς, αύξηση του πληθωρισμού και μείωση όσων ζητούν επιδόματα ανεργίας, ενισχύοντας τις προσδοκίες των επενδυτών, μετά και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, για υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και πληθωρισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!