Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Βρυξέλλες: Κανένα «όχι» από τον Σόιμπλε- Κανονικά οι συζητήσεις για ρύθμιση του χρέους
[Real]: Βρυξέλλες: Κανένα «όχι» από τον Σόιμπλε- Κανονικά οι συζητήσεις για ρύθμιση του χρέους

[Real]: Βρυξέλλες: Κανένα «όχι» από τον Σόιμπλε- Κανονικά οι συζητήσεις για ρύθμιση του χρέους

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Κανένα «όχι» από τον Σόιμπλε, καμία άρνηση από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, ή καμία αποχώρηση από την εν εξελίξει συζήτηση για την αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, δεν έχει γίνει αντιληπτή στις Βρυξέλλες, όπου κοινοτικοί αξιωματούχοι συνεχίζονται και εργάζονται πυρετωδώς για την επιτυχή κατάληξη του Eurogroup της Δευτέρας.
Παρά το γεγονός ότι η Bild βάζει εκπρόσωπο του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών να λέει ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί μια σειρά από μέτρα τώρα, ο αρμόδιος εντεταλμένος εκπρόσωπος του ίδιου Υπουργείου, τα συζήτησε στο Euro Working Group της 15ης Μαΐου και θα τα ξανασυζητήσει στη συνάντηση του EWG πριν από το Eurogroup της Δευτέρας.
Η Γερμανία δεν έχει αλλάξει στάση στις θεσμικές συζητήσεις και δεν έχει αποσυρθεί από τη συμφωνία της 25ής Μαΐου 2016, η οποία έχει υπογραφεί και από το ΔΝΤ και αποτελεί το μόνο συμφωνημένο πλαίσιο για την ελληνική αναδιάρθρωση.
Αντιθέτως το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών διέψευδε την Bild η οποία προσπαθούσε να περάσει την εικόνα στην Γερμανία ότι ο Β. Σόιμπλε θα αναδιαρθρώσει το ελληνικό χρέος τώρα. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει νωρίτερα και με την Handelsblat, η οποία έχει δημοσιοποιήσει το ίδιο κείμενο με μέτρα αναδιάρθρωσης που είχε δημοσιεύσει και η Realnews, τρείς εβδομάδες πριν από αυτή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!