Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: «Βουτιά» για την τουρκική λίρα, μετά την αναστολή έκδοσης βίζας από τις ΗΠΑ
[Real]: «Βουτιά» για την τουρκική λίρα, μετά την αναστολή έκδοσης βίζας από τις ΗΠΑ

[Real]: «Βουτιά» για την τουρκική λίρα, μετά την αναστολή έκδοσης βίζας από τις ΗΠΑ

Κάθετη πτώση, που ξεπέρασε ακόμα και το 6%, κατέγραφε η ισοτιμία της Τουρκικής λίρας έναντι του Αμερικανικού δολαρίου, με τους traders μάλιστα να σβήνουν την live πλατφόρμα τιμολόγησης, λόγω της έντονης μεταβλητότητας που προκάλεσε η κλιμάκωση της διπλωματικής έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον-Αγκυρας , μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αναστείλουν την επεξεργασία νέων βίζα στην Τουρκία μετά την σύλληψη από τις τουρκικές αρχές υπαλλήλου της Αμερικανικής πρεσβείας την περασμένη εβδομάδα.
Η είδηση της σύλληψης του διπλωματικού υπαλλήλου «έστειλε» την λίρα 6,6% χαμηλότερα στις 3,8533 λίρες/δολάριο, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιανουάριου.
«Τα πρόσφατα γεγονότα έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να επανεκτιμήσουν την δέσμευση της κυβέρνησης της Τουρκίας προς την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του προσωπικού των αμερικανικών αποστολών», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Κυριακή η Αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα.
«Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στην πρεσβεία μας και στα προξενεία καθώς θα προχωρά αυτή η επανεκτίμηση, ευθύς αμέσως έχουμε αναστείλει όλες της υπηρεσίες έκδοσης μη-μεταναστευτικών βίζα σε όλες τις αμερικανικές διπλωματικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία».
Αυτό σημαίνει πως πλην αυτών που αιτούνται μετανάστευση στις ΗΠΑ –συνήθως διότι έχουν οικογένεια εκεί- δεν θα εκδίδονται βίζες για επιχειρηματίες, τουρίστες, φοιτητές κ.α..

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!