Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη για βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ
[Real]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη για βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ

[Real]: Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Ανάγκη για βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ

Tην ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και μία νέα παράταση του προγράμματος διακανονισμού των 36 δόσεων έως το τέλος του έτους, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη και οι βουλευτές επισημαίνουν ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση των καταναλωτών στο νέο πρόγραμμα διακανονισμών σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή, πρόγραμμα που έχει παραταθεί έως το τέλος Οκτωβρίου 2016. Οι βουλευτές υπογραμμίζουν, ταυτόχρονα, ότι η ΔΕΗ έχει προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών και σε νοικοκυριά ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.
Στην ερώτηση γίνεται αναφορά και στην ανάγκη να καθιερωθεί μηνιαίος λογαριασμός, καθώς η αποστολή λογαριασμών ανά δίμηνο στους καταναλωτές δημιουργεί, μάλλον, δυσμενή αποτελέσματα ως προς τη σωστή και συνεπή διαχείριση των οφειλών τους, κυρίως όσον αφορά στους δικαιούχους ΚΟΤ (Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου), οι οποίοι εκ των πραγμάτων βρίσκονται στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά και σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι η ΔΕΗ προχωρά στην αναστολή λειτουργίας κάποιων τοπικών καταστημάτων της, πανελλαδικά, μεταξύ των οποίων του Ξυλοκάστρου και του Κιάτου στην ΠΕ Κορινθίας, της Αμαλιάδας στην ΠΕ Ηλείας, της Σαλαμίνας στην ΠΕ Πειραιώς και της Ιεράπετρας στην ΠΕ Λασιθίου και αυτή η απόφαση έχει, ήδη, εγείρει αντιδράσεις από τους πολίτες και τις δημοτικές Αρχές των ως άνω περιοχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!