Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Σε Βόρεια Ρηνανία-Βεσταφλία το 18,5% των ελληνικών εξαγωγών στη Γερμανία
[Real]: Σε Βόρεια Ρηνανία-Βεσταφλία το 18,5% των ελληνικών εξαγωγών στη Γερμανία

[Real]: Σε Βόρεια Ρηνανία-Βεσταφλία το 18,5% των ελληνικών εξαγωγών στη Γερμανία

«Τα στατιστικά στοιχεία 9μήνου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας σχετικά με την εξέλιξη των ελληνικών εξαγωγών προς το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας (ΒΡΒ) εντός του 2017» σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για τις διμερείς οικονομικές σχέσεις του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ.
Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλίας το 9μηνο του έτους 2016 κατευθύνθηκε ποσοστό 18,5% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, καθιστώντας την έναν από τους σημαντικότερους προορισμούς των ελληνικών προϊόντων στην Ο.Δ. Γερμανίας.
Οι εξαγωγές μας κατά το 9μηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2015 προς το κρατίδιο της ΒΡΒ αυξήθηκαν κατά 0,9%.
Ανά κατηγορίες προϊόντων, οι κυριότερες εξαγωγές της Ελλάδος προς τη ΒΡΒ κατά το ανωτέρο χρονικό διάστημα αφορούσαν βιομηχανικά προϊόντα (65% επί της συνολικής αξίας των εξαγωγών), είδη διατροφής (24,6%).
Το πρώτο σε αξία εξαγόμενο προϊόν μας είναι τα ημικατεργασμένα προϊόντα αλουμινίου (34,4 εκατ. Eυρώ), με ανεπαίσθητη πτώση 0,7%, υπερκεράζοντας τα προϊόντα χαλκού και κράματα χαλκού (27,1 εκατ. Eυρώ), τα οποία παρουσίασαν μείωση 10,5%, έπονται τα φαρμακευτικά προϊόντα 18,9 εκατ. ευρώ, τα οποία εξακολουθούν να παρουσιάζουν αύξηση 0,6%, ακολουθούν τα παρασκευάσματα φρούτων και κονσερβοποιημένα φρούτα (13,9 εκατ. Eυρώ με μείωση 14,5%) και τα προϊόντα από πλαστικό (12,2 εκατ. Eυρώ με ελαφρά μείωση 11,8%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!