Σάββατο, 29 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: «Βόμβα» Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητεί δέσμευση και από αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το ‘19 – Διαψεύδει το Ταμείο
[Real]: «Βόμβα» Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητεί δέσμευση και από αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το ‘19 – Διαψεύδει το Ταμείο

[Real]: «Βόμβα» Σαπέν: Το ΔΝΤ ζητεί δέσμευση και από αντιπολίτευση για τα μέτρα μετά το ‘19 – Διαψεύδει το Ταμείο

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Την πληροφορία πως το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα σε σχέση με το περιεχόμενο της συμφωνίας που θα αφορά την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως, μετέφερε στον Τύπο στις Βρυξέλλες ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.
Ο Γάλλος Υπουργός εξέφρασε την απορία του για το «πώς είναι δυνατόν να ζητείται τέτοιο πράγμα».
Λίγη ώρα αργότερα, το ΔΝΤ με επίσημο τρόπο διέψευσε ότι το Ταμείο ζητεί τη στήριξη και της αντιπολίτευσης για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2019.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γάλλου ΥΠΟΙΚ, ανέφερε ότι το Ταμείο δεν έχει ζητήσει διαβεβαιώσεις από τα άλλα κόμματα στην Ελλάδα.
«Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης», είπε σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση».
Στη συνέχεια ο Μισέλ Σαπέν έκανε λόγο για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό κάνουν παντού όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού», καθώς επίσης και για «εμμονές στον συνταξιοδοτικό τομέα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!