Κυριακή, 22 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Βενιζέλος: Χρειάζεται στρατηγική με βάθος και όχι εθνικολαϊκισμός στα ελληνοτουρκικά
[Real]: Βενιζέλος: Χρειάζεται στρατηγική με βάθος και όχι εθνικολαϊκισμός στα ελληνοτουρκικά

[Real]: Βενιζέλος: Χρειάζεται στρατηγική με βάθος και όχι εθνικολαϊκισμός στα ελληνοτουρκικά

Κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο υπάρχει, όπως υπάρχει τα τελευταία 45 χρόνια, σημειώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Capital.gr, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να σερνόμαστε πίσω από τυχαία γεγονότα ή ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Επιπλέον, εκτιμά πως όπως σχεδιάζει την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση, βάζει τη χώρα σε περιπέτειες, ενώ δεν αποκλείει ο κ. Τσίπρας να παίξει το χαρτί της σύγκρουσης με την Ευρώπη ή το χαρτί του δημοψηφίσματος για το Σύνταγμα.
“Η θυσία του Γιώργου Μπαλταδώρου δεν ήταν επί ματαίω”
Στη συνέντευξή του στο Capital.gr, μιλώντας για τα εθνικά θέματα, στον απόηχο του τραγικού συμβάντος με τον Έλληνα πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο και ενώ επικρατεί ακόμη ασάφεια για το τι πραγματικά συνέβη στη βραχονησίδα ανοιχτά των Φούρνων ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει πως καθώς κίνδυνος θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο υπάρχει, όπως υπάρχει τα τελευταία 45 χρόνια, αυτό που έχει όμως σημασία, είναι να μην απαντά η ελληνική πλευρά σε δηλώσεις των Τούρκων που γίνονται μόνο για εσωτερική κατανάλωση. Να μην παρασύρεται δηλαδή στο παιχνίδι της έντασης, και να παραμένουν πάντα οι διπλωματικοί δίαυλοι ανοιχτοί. Κυρίως όμως να υπάρχει ψυχραιμία και να μην θυσιάζεται η αμυντική πολιτική στον βωμό μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Γιατί, θυμίζει ο Ευ. Βενιζέλος, μετά από κάθε επεισόδιο στο Αιγαίο πηγαίναμε σε ένα μορατόριουμ που σήμαινε μονομερή υποχώρηση της ελληνικής πλευράς από την άσκηση των δικαιωμάτων της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!