Σάββατο, 21 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Τσίπρας: Η ΕΕ πρέπει να γίνει ισχυρός περιφερειακός «παίκτης» ενάντια σε καταστρατηγήσεις από άλλες χώρες
[Real]: Τσίπρας: Η ΕΕ πρέπει να γίνει ισχυρός περιφερειακός «παίκτης» ενάντια σε καταστρατηγήσεις από άλλες χώρες

[Real]: Τσίπρας: Η ΕΕ πρέπει να γίνει ισχυρός περιφερειακός «παίκτης» ενάντια σε καταστρατηγήσεις από άλλες χώρες

«Πρέπει να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής των «28» στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια ισχυρή ΕΕ που θα είναι ισχυρός περιφερειακός “παίκτης”, ενάντια σε καταστρατηγήσεις από άλλες χώρες».
Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι θα γίνει συζήτηση για την Άγκυρα και ζήτησε να χρησιμοποιηθούν όλα τα εργαλεία που υπάρχουν στη διάθεση των χωρών της Ε.Ε., στέλνοντας το μήνυμα πως πρέπει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, τονίζοντας επίσης ότι «πρέπει να είμαστε σκεπτικιστές σε σχέση με τις εξελίξεις στις ευρύτερη περιοχή και να διατηρήσουμε ανοικτές τις διπλωματικές οδούς».
Ο ίδιος έκανε αναφορά και στο θέμα της κρίσης των σχέσεων Βρετανίας και Ρωσίας επισημαίνοντας ότι «πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο Βρετανικό Βασίλειο», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα «να είμαστε υπεύθυνοι ως προς τη διαχείριση αυτού του ζητήματος».
Όσον αφορά την ευρωζώνη επεσήμανε την ανάγκη για μια «μεταρρυθμισμένη ευρωζώνη» και παράλληλα μια «έγκυρη τραπεζική ένωση για να μας προστατεύσει όλους».
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν: Στο επίκεντρο η στάση της Τουρκίας και οι εξελίξεις στη Μεσόγειο
Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!