Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Τσακαλώτος προς ΔΝΤ: Μην πιέζετε τον αδύναμο
[Real]: Τσακαλώτος προς ΔΝΤ: Μην πιέζετε τον αδύναμο

[Real]: Τσακαλώτος προς ΔΝΤ: Μην πιέζετε τον αδύναμο

«Αυτός ο Δεκέμβρης είναι ο πιο κρίσιμος μήνας από το καλοκαίρι του 2015» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή επισημαίνοντας ότι «θα κριθούν πολλά και σημαντικά, θα κριθεί η δυνατότητα μας να πετύχει ο οδικός χάρτης που ανακοινώσαμε το ‘15».
Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον προϋπολογισμό χαρακτήρισε ορόσημο την 5η Δεκεμβρίου λέγοντας ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι τα 3 κομμάτια -η συζήτηση για μεταρρυθμίσεις, οι δημοσιονομικοί στόχοι για μετά το 2018, η συζήτηση για το χρέος– θα ενωθούν, τονίζοντας πως όλες οι απαντήσεις θα έχουν δοθεί οι λεπτομέρειες μέχρι τον Ιανουάριο.
Σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε «μην πιέζετε τον αδύναμο παίκτη αλλά να πιέζετε αυτούς που εμποδίζουν την μείωση του χρέους».
Μάλιστα, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί απομόνωσης της κυβέρνησης είπε με ειρωνική διάθεση πως «τέτοια απομόνωση είχαμε να δούμε από τον γάμο της Γρέις Κέλυ και τον γάμο της Νταιάνας».
Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αρκετά αισιόδοξος για την ανάπτυξη το 2017 και το 2018 με δεδομένο όμως ότι δεν θα αλλάξει ραγδαία το διεθνές περιβάλλον και ότι θα πρέπει να αλλάξει, όμως, το αναπτυξιακό μοντέλο και υποστήριξε ότι υπάρχουν αντισταθμίσεις που θα δικαιολογήσουν το 2,7, ότι θα μειωθεί η ανεργία και θα αυξηθεί η κατανάλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!