Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Τσακαλώτος: ΔΝΤ και ΕΕ ετοιμάζουν συμβιβασμό στην πλάτη της Ελλάδας
[Real]: Τσακαλώτος: ΔΝΤ και ΕΕ ετοιμάζουν συμβιβασμό στην πλάτη της Ελλάδας

[Real]: Τσακαλώτος: ΔΝΤ και ΕΕ ετοιμάζουν συμβιβασμό στην πλάτη της Ελλάδας

Ομολογία ότι ο Δεκέμβριος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για την κυβέρνηση, αποτελεί η χθεσινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι «αν δεν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, δεν θα υπάρξει λύση για το χρέος, δεν θα μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές στα τέλη του 2017- αρχές του 2018».
Από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ο κ. Τσακαλώτος μιλούσε για συμβιβασμό στη πλάτη της Ελλάδας, αναφερόμενος στις διαφορές ΔΝΤ και Βερολίνου, ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί να πάρει άλλα μέτρα.
Ακόμη και η επίκληση του «Αλέξη Ζορμπά», τον περίφημο ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη, παραπέμπει σε de facto άδικες αποφάσεις και συμβιβασμούς ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας.
Real.gr Επίθεση Τσακαλώτου κατά ΔΝΤ και… από realmedialive
Την ύπαρξη μιας συμφωνίας ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προϊόν συμβιβασμού των δύο πλευρών για το πρωτογεννές πλεόνασμα και τα νέα μέτρα, μαρτυρά και η δήλωση υπέρ της παραμονής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα που έκανε ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!