Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Τρόοστ: Η γερμανική πίεση έκανε την ΕΕ έναν «νεοφιλελεύθερο δεσμοφύλακα» των ευρωπαίων γειτόνων μας
[Real]: Τρόοστ: Η γερμανική πίεση έκανε την ΕΕ έναν «νεοφιλελεύθερο δεσμοφύλακα» των ευρωπαίων γειτόνων μας

[Real]: Τρόοστ: Η γερμανική πίεση έκανε την ΕΕ έναν «νεοφιλελεύθερο δεσμοφύλακα» των ευρωπαίων γειτόνων μας

«Δεν αρκεί να χαιρόμαστε για την αποτροπή της εκλογής της Μαρίν Λε Πεν – αυτή τη φορά, σημειωτέον. Η γερμανική πολιτική, δηλαδή η πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ και ιδίως του ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε, πρέπει πολύ περισσότερο να καταλάβει επιτέλους πως αποτελεί ουσιώδη αιτία για την όλο και πιο εχθρική στάση των Γάλλων απέναντι στην ΕΕ και το ευρώ.
Κατά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την περασμένη δεκαετία, η Ε.Ε., υπό γερμανική πίεση, έγινε νεοφιλελεύθερος δεσμοφύλακας των Ευρωπαίων γειτόνων μας», τόνισε σε ομιλία του στην Bundestag ο δρ Άξελ Τρόοστ, αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του για οικονομικά ζητήματα, κατά τη συζήτηση του επίκαιρου θέματος: «Η στάση της γερμανικής κυβέρνησης σχετικά με τις προτάσεις του Προέδρου Μακρόν στον τομέα της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής της ΕΕ και ειδικότερα για τις κοινές ευρωπαϊκές επενδύσεις».
«Στα περισσότερα κράτη-μέλη, η ΕΕ εκπροσωπεί πλέον τρία πράγματα: λιτότητα, λιτότητα και πάλι λιτότητα. Σε πολλά κράτη-μέλη, και μάλιστα τόσο στις πολιτικές ελίτ όσο και στην κοινωνία γενικότερα, η ΕΕ αποτελεί πλέον συνώνυμο της ανεργίας και της φτωχοποίησης, της αποδόμησης του κράτους πρόνοιας και της απώλειας της συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων υπέρ του εξωτερικού ελέγχου από τη Γερμανία.
Όσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται, θα συνεχίσει να είναι νεκροθάφτης της ΕΕ, είτε η Λε Πεν είναι Πρόεδρος της Γαλλίας είτε όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!