Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις των Ευρωπαίων σχετικά με την Ελλάδα
[Real]: Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις των Ευρωπαίων σχετικά με την Ελλάδα

[Real]: Οι τρεις μεγάλες προκλήσεις των Ευρωπαίων σχετικά με την Ελλάδα

Το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του και οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν μπροστά τους πέντε μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν. Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Οι προκλήσεις είναι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, ο έλεγχος των επενδύσεων από Τρίτες Χώρες στην Ε.Ε., η κατάσταση του κράτους δικαίου σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αλλά και το ελληνικό ζήτημα.
Σχετικά με το τελευταίο, το Bloomberg αναφέρει ως μεγάλες προκλήσεις για τους Ευρωπαίους, την τρίτη αξιολόγηση, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις τράπεζες.
Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής:
«Οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα ξεκινήσουν αργότερα φέτος, με την ελπίδα οι συζητήσεις να ολοκληρωθούν γρήγορα και να εκταμιευθούν νέα δάνεια τον Γενάρη.
Παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει το «πακέτο» της τρίτης αξιολόγησης δεν είναι τόσο επίμαχες όσο στα προηγούμενα, οι διαπραγματεύσεις δεν αποκλείεται να χρειαστούν περισσότερο χρόνο, ειδικά σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα και οι κυβερνητικές δαπάνες για τις κοινωνικές παροχές.
Μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, πιθανότατα θα βγει στην επιφάνεια και το ερώτημα σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Το Ταμείο ναι μεν έχει συμφωνήσει επί της αρχής για παροχή επιπλέον δανείων στην Αθήνα, όμως, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα συμμετάσχει αν δεν δοθεί μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους- ένα θέμα στο οποίο η Γερμανία έχει αντισταθεί πολύ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!