Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Θετική κριτική ασκούν στην απόφαση του Eurogroup τρείς οικονομολόγοι
[Real]: Θετική κριτική ασκούν στην απόφαση του Eurogroup τρείς οικονομολόγοι

[Real]: Θετική κριτική ασκούν στην απόφαση του Eurogroup τρείς οικονομολόγοι

Σε θετική κατεύθυνση κρίνουν τη συμφωνία που επετεύχθη χθές το βράδυ στο Eurogroup αναφορικά με το ελληνικό χρέος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι καθηγητές κκ Παναγιώτης Πετράκης, Κώστας Μελάς και Θοδωρής Πελαγίδης.
Παναγιώτης Πετράκης
«Η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για την Ελλάδα είναι εντός του ευρύτερου πλαισίου που αναμενόταν να κινηθεί μια τέτοιου είδους συμφωνία και λαμβάνει πρόνοια αναφορικά με τις επερχόμενες δυσμενέστερες συνθήκες που πιθανόν να έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Πετράκης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Βεβαίως είναι ένα θετικό βήμα προς την μεταμνημονιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας σε μια διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή αυτή για την Ελλάδα, αν λάβουμε υπόψη ότι επί οκτώ χρόνια ταλαιπωρούμεθα εντός μνημονίων, χωρίς ωστόσο να σηματοδοτεί μια ραγδαία μεταβολή του οικονομικού σκηνικού» αναφέρει ο κ. Πετράκης.
Κώστας Μελάς
«Ήταν μια κατά 100% αναμενόμενη συμφωνία σε όλα τα στοιχεία» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κώστας Μελάς, καθηγητής Διεθνών Χρηματοοικονομικών και Τραπεζικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με τον κ. Μελά, «το θετικό σημείο είναι η επιμήκυνση για δέκα χρόνια των δανείων και της περιόδου χάριτος το οποίο διευκολύνει κατά περίπου 2,4 δισ. ευρώ τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή μειώνει κατά 2,4 δισ. ευρώ τις δανειακές της υποχρεώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!