Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Στουρνάρας κόντρα στο Βερολίνο: Να μειωθούν τα πλεονάσματα στο 2%
[Real]: Στουρνάρας κόντρα στο Βερολίνο: Να μειωθούν τα πλεονάσματα στο 2%

[Real]: Στουρνάρας κόντρα στο Βερολίνο: Να μειωθούν τα πλεονάσματα στο 2%

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι τα τέλη του έτους. Αυτό θα είναι καταλύτης για μια σειρά θετικών κινήσεων από την πλευρά των εταίρων», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.
Οπως είπε «σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση. Ας μας διδάξουν επιτέλους τα λάθη του παρελθόντος και ο μύθος του Σίσυφου. Και η προτροπή δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και τους εταίρους μας».
Πόσο θα στοιχίσει η «είσοδος» του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, «οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία δείχνουν ανάκαμψη της δραστηριότητας η οποία ξεκινάει από το β΄ εξάμηνο του 2016 και ισχυροποιείται το 2017, τροφοδοτούμενη από την άνοδο των επενδύσεων, της κατανάλωσης και των εξαγωγών. Εκτίμηση που μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται από τη θετική πορεία της οικονομικής δραστηριότητας το γ΄ τρίμηνο του 2016».
Η ΤτΕ εκτιμά ότι το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 θα διαμορφωθεί στο πλαίσιο του στόχου του προγράμματος, με αυξημένη μάλιστα πιθανότητα να τον υπερβεί.
Ανησυχία στην κυβέρνηση για πρόσθετα μέτρα μετά από το 2018

Σημαντική φαίνεται ότι είναι η συμβολή των αυξημένων ηλεκτρονικών συναλλαγών στην αποκάλυψη φορολογικής βάσης, διαπίστωση που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επέκτασή τους και στην υπόλοιπη οικονομία θα έχει θετική περαιτέρω επίδραση στα φορολογικά έσοδα.
Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 εκτιμάται ότι είναι επιτεύξιμος, υπόκειται, όμως, σε μακροοικονομικούς κινδύνους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!