Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Στο φως το σχέδιο για τη μείωση του χρέους
[Real]: Στο φως το σχέδιο για τη μείωση του χρέους

[Real]: Στο φως το σχέδιο για τη μείωση του χρέους

Εμπιστευτική πρόταση που έχει συγκροτήσει ο ESM θα μπορούσε να ελαφρύνει το φορτίο χρέους της Ελλάδας κατά περίπου 22% ως το 2060, μεταδίδει η WSJ.
Το εξασέλιδο έγγραφο του ESM με ημερομηνία 25 Νοεμβρίου προβλέπει μέτρα που θα ληφθούν στο κοντινό μέλλον για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, το έγγραφο προτείνει μέτρα για την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και το «κλείδωμα» των επιτοκίων σε ορισμένα από τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα, για να προστατεύσει τη χώρα από μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.
Τα μέτρα αυτά θα μειώσουν ως το 2060 τον λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες.
Επίσημη ανάλυση της ευρωζώνης προέβλεπε ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα φτάσει στο 104,9% το 2060, σύμφωνα με το βασικό σενάριο, στο οποίο η Ελλάδα θα εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα διάσωσης.
«Είναι ένα έγγραφο εργασίας του ESM το οποίο δεν έχει ακόμα υιοθετηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Το έγγραφο έρχεται ως απάντηση στην εντολή που έλαβε ο ESM στις 25 Μαΐου (από το Eurogroup) να εργαστεί για τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα σε μια σειρά από μέτρα που θα βελτιώσουν τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας», ανέφερε εκπρόσωπος του ESM.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!