Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 7 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Στην Παλαιστίνη έπειτα από 5 χρόνια ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’
[Real]: Στην Παλαιστίνη έπειτα από 5 χρόνια ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’

[Real]: Στην Παλαιστίνη έπειτα από 5 χρόνια ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ ξεκίνησε χθες την πρώτη έπειτα από πέντε χρόνια επίσκεψή του στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα εν μέσω εντάσεων με το Ισραήλ και ανησυχίας για την αμερικανική απραξία στις προσπάθειες να επιτευχθεί ειρήνη.
Για πρώτη φορά έπειτα από μια σύντομη επίσκεψη στη Ραμάλα τον Δεκέμβριο του 2012, ήταν ο ιορδανός μονάρχης, και όχι ο παλαιστίνιος πρόεδρος, ο οποίος διένυσε την απόσταση των 70 χλμ που χωρίζουν τη Ραμάλα από το Αμάν.
Ο Αμπάς τον υποδέχθηκε κατά την κάθοδό του από το ελικόπτερο στον περίβολο του παλαιστινιακού προεδρικού μεγάρου.
Η Ιορδανία είναι ένας αδιαμφισβήτητος παράγοντας στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη: υποστηρίζει τους Παλαιστινίους, είναι η μοναδική αραβική χώρα μαζί με την Αίγυπτο που έχουν συνάψει ειρήνη με το Ισραήλ, ιστορικός θεματοφύλακας της πλατείας των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ και ένας συνομιλητής που σέβονται οι αμερικανικές κυβερνήσεις.
Η επίσκεψη του Αμπντάλα πραγματοποιείται λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά μια νέα αύξηση της έντασης γύρω από την πλατεία, με σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις ανάμεσα σε παλαιστινίους πιστούς μουσουλμάνους και τις ισραηλινές δυνάμεις.
Οι εντάσεις που προκλήθηκαν από την κρίση γύρω από την πλατεία, εθνικό και θρησκευτικό σύμβολο για τους Παλαιστινίους, επιδεινώθηκαν περαιτέρω ανάμεσα στην Ιορδανία και το Ισραήλ από ένα φονικό περιστατικό που συνέβη στις 23 Ιουλίου στον περίβολο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Αμάν, όπου ένας ισραηλινός φρουρός ασφαλείας σκότωσε δύο Ιορδανούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!