Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Στην Λατινική Αμερική η πιο άνιση κατανομή γης παγκοσμίως
[Real]: Στην Λατινική Αμερική η πιο άνιση κατανομή γης παγκοσμίως

[Real]: Στην Λατινική Αμερική η πιο άνιση κατανομή γης παγκοσμίως

Η γαιοκτησία στη Λατινική Αμερική είναι η πιο άνιση στον κόσμο, καθώς πάνω από το 50% της καλλιεργήσιμης γης ανήκει σε μόλις το 1% των αγροκτημάτων ή ιδιοκτησιών, τόνισε η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam.
Η Κολομβία, όπου τα δύο τρίτα της καλλιεργήσιμης γης αντιστοιχούν σε μόλις το 0,4% των αγροκτημάτων, έχει το οξύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με μια έκθεση της Oxfam που βασίστηκε στα κτηματολόγια και στην πολιτική που εφαρμόστηκε για τη γαιοκτησία σε 15 κράτη τα τελευταία 50 χρόνια.
Σύμφωνα με την ΜΚΟ, το πρόβλημα είναι ακόμη χειρότερο σήμερα απ’ ό,τι τη δεκαετία του 1960, όταν η οργή για την έλλειψη γης είχε αναγκάσει κάποιες από τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής να προωθήσουν μεταρρυθμίσεις.
«Απ’ άκρου σ’ άκρο της περιοχής, υπάρχει ακραία συγκέντρωση της γαιοκτησίας κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που στην περιοχή καταγράφονται τόσο μεγάλες ανισότητες», σημείωσε ο Σάιμον Τάισχερστ, επικεφαλής της διεύθυνσης της Όξφαμ για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.
«Για να αντιμετωπιστεί η ανισότητα (…) πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της γης», επισήμανε ο Τάισχερστ σε συνέντευξή του στο Thomson Reuters Foundation.
Στην Κολομβία ειδικά, στο 84% των μικρότερων αγροκτημάτων αντιστοιχεί λιγότερο από το 4% της παραγωγικής καλλιεργήσιμης γης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!