Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατηρεί για δεύτερη φορά την ουδετερότητα του απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα
[Real]: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατηρεί για δεύτερη φορά την ουδετερότητα του απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

[Real]: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατηρεί για δεύτερη φορά την ουδετερότητα του απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Oυάσιγκτον, του Θανάση Κ.Τσίτσα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διατήρησε την ουδετερότητα του στην επιθετική ρητορική που ασκεί τα τελευταία 24ωρα η Άγκυρα να αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρκ Τόνερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τουρκικές δηλώσεις ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος, παρέπεμψε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις και επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ πάγια υποστηρίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.
Επίσης σημείωσε ότι οι δυο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, έχουν διπλωματικές οδούς μέσω των οποίων αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα και κάλεσε και τις δυο χώρες να διατηρήσουν καλές σχέσεις, κάτι που είναι σημαντικό για την ασφάλεια της περιοχής. Απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν οι ΗΠΑ έχουν θέσει το θέμα στην τουρκική ηγεσία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!