Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Σταδιακή η τεχνική συμφωνία με τους δανειστές
[Real]: Σταδιακή η τεχνική συμφωνία με τους δανειστές

[Real]: Σταδιακή η τεχνική συμφωνία με τους δανειστές

Συμφωνία δύο σταδίων ή αναβολή επ’ αόριστο και με άγνωστη νέα ατζέντα είναι οι δύο επιλογές που έχει πλέον το οικονομικό επιτελείο απέναντι στη δεύτερη αξιολόγηση.
Οι δανειστές φαίνεται να αποδέχονται το σταδιακό κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έστω και υπό όρους. Δεδομένο είναι ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας σε επίπεδο στελεχών (stuff level agreement) θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τα τρία μεγάλα θέματα της αξιολόγησης: τα εργασιακά, το δημοσιονομικό και το θέμα της ενέργειας.
Ως γνωστό τα εργασιακά είναι το πιο δύσκολο από αυτά. Ο Γάλλος επίτροπος κ. Πιέρ Μοσχοβισί επικοινώνησε στα μέλη της Κυβέρνησης μια συμβιβαστική λύση με βάση την οποία η Ελλάδα θα δώσει τις ομαδικές απολύσεις και θα πάρει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Με άλλα λόγια το υπουργείο εργασίας θα πρέπει να υποχωρήσει και να άρει την διοικητική έγκριση που σήμερα δίνεται από την υπουργό εργασίας για τις ομαδικές απολύσεις με αντάλλαγμα να έχει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για το καθορισμό των μισθών.
Μια τέτοια συμφωνία θεωρείται ότι θα έβρισκε σύμφωνο και το ΔΝΤ. Στην συμφωνία θα ακολουθηθεί η βέλτιστη ευρωπαϊκή συμφωνία για τον συνδικαλιστικό νόμο, την επαναφορά της ανταπεργίας αλλά και τον υποκατώτατο μισθό, ο οποίος θα μπορεί να δίνεται, όχι όμως με κριτήριο την ηλικία αλλά τα χρόνια υπηρεσίας και το γνωστικό αντικείμενο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!