Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Στα 3,9 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Απρίλιο
[Real]: Στα 3,9 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Απρίλιο

[Real]: Στα 3,9 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου τον Απρίλιο

Στα 3,907 δισ. ευρώ μειώθηκε τον Απρίλιο το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 3,955 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο.
Τον Απρίλιο οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων προς τον ιδιωτικό τομέα περιορίστηκαν στα 1,050 δισ. ευρώ έναντι 1,120 δισ. ευρώ τον Μάρτιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε τη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πορεία των πιστώσεων – πληρωμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.
Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι από την αρχή του έτους διατέθηκαν μέσω του προϋπολογισμού προς τους φορείς χρηματοδοτήσεις ύψους 168,5 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους και εξοφλήθηκαν τελικά υποχρεώσεις ύψους 243,8 εκατ. ευρώ.
ΤτΕ: Στα €3 δισ. το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το α’ 4μηνο του 2017

Επίσης διατέθηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ για την τακτοποίηση εκκρεμών επιστροφών φόρων ενώ οι τελικές επιστροφές ανήλθαν σε 75,2 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα τον Απρίλιο διατέθηκαν πιστώσεις ύψους 70 εκατ. ευρώ ( όσο και τον Μάρτιο) για την ικανοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και καταβλήθηκαν για τον σκοπό αυτόν 42,1 εκατ. ευρώ ( έναντι 39,1 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!