Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Σοκ για τον Μακρόν : Αποχωρούν 100 μέλη από το κόμμα του – Καταγγέλλουν δημοκρατικό έλλειμμα
[Real]: Σοκ για τον Μακρόν : Αποχωρούν 100 μέλη από το κόμμα του – Καταγγέλλουν δημοκρατικό έλλειμμα

[Real]: Σοκ για τον Μακρόν : Αποχωρούν 100 μέλη από το κόμμα του – Καταγγέλλουν δημοκρατικό έλλειμμα

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά
Εκατό μέλη του κόμματος La Republique En Marche ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου, ότι θα αποχωρήσουν από το κίνημα του Emmanuel Macron, καταγγέλλοντας δημοκρατικό έλλειμμα εντός των δομών.
Οι αποχωρήσαντες είναι στην πλειοψηφία τους απλά μέλη, αλλά μεταξύ τους υπάρχουν και εκλεγμένα στελέχη, προεδρεύοντες σε τοπικές επιτροπές, αλλά και σύνδεσμοι από όλη τη Γαλλία.
Τα εκατό αυτά μέλη δημοσίευσαν ένα κείμενο στο οποίο καταγγέλλουν την ύπαρξη δημοκρατικού ελλείμματος εντός της LREM, κυρίως όσον αφορά την εκλογή της νέας αρχής του κόμματος. Ανάμεσα τους και οι εκλεγμένοι Tiphaine Beaulieu και Emmanuel Drouin.
Σε αντίθεση με όσα ισχύουν για τα άλλα κόμματα, τα 380 μέλη της LREM δεν πρόκειται να ψηφίσουν (στο συνέδριο). Για τη νέα αρχή θα ψηφίσει ένα σώμα εκλεγμένων, υπουργών, στελεχών και 200 μελών που έχουν προκύψει από κλήρωση.
Εξάλλου, για τη θέση του Γενικού Εκπροσώπου υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος: ο νυν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ Christophe Castaner.
Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι η LREM «προσβάλλει τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας με μία οργανωτική δομή που προσιδιάζει στο παλαιό καθεστώς».
Το κείμενο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα μέλη που παραιτούνται «καταγγέλλουν τη λατρεία γύρω από την προσωπικότητα του Emmanuel Macron και αισθάνονται ότι δε μετράει η γνώμη τους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!