Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Συρία: Εκτέλεση 41 τζιχαντιστών από αντίπαλη οργάνωση
[Real]: Συρία: Εκτέλεση 41 τζιχαντιστών από αντίπαλη οργάνωση

[Real]: Συρία: Εκτέλεση 41 τζιχαντιστών από αντίπαλη οργάνωση

Μια τζιχαντιστική οργάνωση εκτέλεσε 41 μαχητές του πρώην βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία και οργανώσεων που έχουν συμμαχήσει μαζί της εν μέσω των συγκρούσεων μεταξύ αντίπαλων οργανώσεων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, γνωστοποίησε σήμερα μια ΜΚΟ.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τζιχαντιστική οργάνωση Τζουντ αλ Άκσα εκτέλεσε τη Δευτέρα χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα 41 από τους αντιπάλους της στην κοινότητα Χαν Σεϊχούν, όμως οι θάνατοί τους δεν επιβεβαιώθηκαν παρά μόλις σήμερα Παρασκευή.
Στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, την οποία ελέγχουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της αντάρτες και τζιχαντιστές, αναμετρώνται εδώ και πέντε ημέρες η Τζουντ αλ Άκσα με τη Φάταχ αλ Σαμ και συμμάχους της.
Η Φάταχ αλ Σαμ μάχεται στο πλευρό άλλων οργανώσεων ανταρτών, κάτω από τα λάβαρα του μετώπου Ταχρίρ αλ Σαμ. Οι μάχες έχουν επεκταθεί και στη γειτονική επαρχία Χάμα.
Στις συγκρούσεις αυτές, κατά τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 125 μαχητές, συμπεριλαμβανομένων των 41 που εκτελέστηκαν.
Τον Οκτώβριο η Φάταχ αλ Σαμ –ή Μέτωπο για την Κατάκτηση του Λεβάντε– ανακοίνωνε ότι συμμαχούσε ξανά με τη Τζουντ αλ Άκσα, μια οργάνωση που η Ουάσινγκτον θεωρεί «τρομοκρατική» και πολλοί αντάρτες απεχθάνονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!