Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Συμβιβασμός με βαρύ τίμημα, οι υποχωρήσεις φέρνουν επώδυνα μέτρα
[Real]: Συμβιβασμός με βαρύ τίμημα, οι υποχωρήσεις φέρνουν επώδυνα μέτρα

[Real]: Συμβιβασμός με βαρύ τίμημα, οι υποχωρήσεις φέρνουν επώδυνα μέτρα

Συνολική συμφωνία για χρέος και αξιολόγηση πριν από το τέλος του χρόνου δείχνουν όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί παρά το γεγονός ότι κανένα από τα θέματα δεν έχουν ολοκληρωθεί πέντε μέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.
Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έστω και με «αστερίσκους» που θα φορτώσουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα με υποχρεώσεις για υλοποίηση μέτρων που θα αποτελούν ουρές της τωρινής διαπραγμάτευσης, απαιτούν μια συμφωνία, έστω επί της αρχής, στα μεγάλα θέματα της αξιολόγησης. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει κατ αρχήν να κλείσει το αργότερο μέσα στο Σαββατοκύριακο το θέμα των αλλαγών της αγοράς εργασίας.
Στο θέμα του εργασιακού με βάση το πλαίσιο του συμβιβασμού που φαίνεται ότι επικοινώνησε ο Γάλλος επίτροπος κ. Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα, οι Ευρωπαίοι ζητούν από την Αθήνα να υποχωρήσει στο θέμα των ομαδικών απολύσεων με στόχο να επιτρέψουν την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των μισθών.
«Κλείδωσε» η πολιτική συμφωνία για επιστροφή του ΔΝΤ, αλλά…
Θα πρέπει επίσης να κλείσει το δημοσιονομικό για το οποίο αναζητούνται μέτρα που θα καλύψουν τρύπα 200 εκ. ευρώ για το 2018. Ο στόχος είναι να καλυφθεί πλήρως το κενό των 600 εκ. ευρώ που βλέπουν οι θεσμοί για το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!