Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Σφαγή για τα «δικά τους παιδιά»
[Real]: Σφαγή για τα «δικά τους παιδιά»

[Real]: Σφαγή για τα «δικά τους παιδιά»

Σε ανοιχτή σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία για τις στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν γεμίσει κάθε καρέκλα και γωνία του δημοσίου αυξάνοντας το μισθολογικό κόστος κατά 2,1% όπως παραδέχθηκε μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Στραβελάκη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
Η κ. Γεροβασίλη απέδωσε την αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων -έχουν ήδη ξεπεράσει τους 2000- στην αλλαγή μεθοδολογίας για την καταμέτρησή τους λέγοντας πως πλέον στους σχετικούς καταλόγους συμπεριλαμβάνονται και όλοι οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες βουλευτών και λοιπών λειτουργών του δημοσίου που η θέση τους δικαιολογεί μετακλητούς υπαλλήλους.
Όπως έσπευσε να ενημερώσει με non paper η κ. Γεροβασίλη ο αριθμός των 2067 μετακλητών υπαλλήλων είναι αυξημένος κατά 125 εργαζομένους σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016 και αφορά κυρίως στους ΟΤΑ, σε συνεργάτες υπουργών και σε μετακλητούς της βουλής.
Σημειώνεται ωστόσο πως σε απάντηση που είχε δώσει τον Φεβρουάριο του 2016 ο τότε αρμόδιος υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης σε βουλευτές της ΝΔ, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο αριθμός των μετακλητών στα υπουργεία δεν ξεπερνούσε τους 634 εργαζομένους.
Με τις συζητήσεις κυβέρνησης και θεσμών να ακουμπούν καυτά ζητήματα των εργασιακών σχέσεων όπως οι ομαδικές απολύσεις, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποστήριξε στον realfm 97.8 πως η αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων είναι ελάχιστη και αφορά στην ίδρυση νέων υπουργείων κάτι που χαρακτήρισε «επένδυση» η οποία σύντομα θα αποδώσει καρπούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!