Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): Φυσικά και επιθυμώ νέο αριστερό λαϊκό κόμμα
[Real]: Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): Φυσικά και επιθυμώ νέο αριστερό λαϊκό κόμμα

[Real]: Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): Φυσικά και επιθυμώ νέο αριστερό λαϊκό κόμμα

«Φυσικά και επιθυμώ ένα νέο ισχυρό αριστερό λαϊκό κόμμα. Πρέπει να βλέπουμε μπροστά και να το επιδιώκουμε. Πρέπει να ανάψει μια σπίθα. Η αριστερή πολυσυλλεκτική κίνηση μπορεί όμως να λειτουργήσει μόνον εάν συμμετάσχουν διακεκριμένες προσωπικότητες», είπε η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της γερμανικής Αριστεράς «Die Linke», σε συνέντευξή της στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Spiegel, προκαλώντας αντιδράσεις από άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματός της.
«Το αίτημα να δοθεί ξανά στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας η δυνατότητα να αποτελέσει πολιτική επιλογή, δεν μπορεί να το παραγνωρίσει κανένας σώφρων άνθρωπος. Στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Μπούντεστακ) δεν υπάρχει πλειοψηφία για (την ψήφιση) υψηλότερου κατώτατου μισθού ή φόρου περιουσίας για τους μεγιστάνες. Αυτές οι πλειοψηφίες όμως υπάρχουν μέσα στο λαό. Ωστόσο, όσο οι απόψεις αυτές εκπροσωπούνται μόνο από την Αριστερά, δεν μπορούν να γίνουν κυβερνητική πολιτική. Γι΄αυτό θα ήταν καλό πολιτικοί διαφόρων κομμάτων, οι οποίοι συμμερίζονται μια τέτοια πολιτική, να ενωθούν. Πολλοί στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) δεν είναι ικανοποιημένοι. Εάν προσπαθήσει κανείς από κοινού κάτι νέο, τότε τα εμπόδια ίσως υπερκερασθούν ευκολότερα, από το να επιδιώκουμε απλώς την προσέλκυση των πολιτών στην Αριστερά», πρόσθεσε η Βάγκενκνεχτ, καλώντας ευθέως το SPD να συνεργασθεί για τη δημιουργία μιας τέτοιας κίνησης.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Die Linke έκανε επίσης λόγο για «κρίση της δημοκρατίας, αφού οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να περιμένουν τίποτα από την πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!